Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Απειλούν να......μπουκάρουν στην Αθήνα

Πράξη την απειλή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έκαναν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.
Περίπου 100 φορτηγά ξεκίνησαν από το μπλόκο στα διόδια της Ελευσίνας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.
Οι δυνάμεις της Τροχαίας με τη συνδρομή των ανδρών των ΜΑΤ κατάφεραν να τους σταματήσουν στο 12ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.
Αποτέλεσμα ήταν, όμως, να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, με την Τροχαία να προχωρά σε εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα στο ύψος του Σχιστού, για να αποσυμφορήσει την κατάσταση.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν και το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο καθώς η αστυνομία δεν τους επέτρεπε να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τη λεωφόρο Κηφισού και από εκεί δια της Πέτρου Ράλλη ξανά προς την Ελευσίνα. Τελικά το ρεύμα προς την Κόρινθο δόθηκε στην κυκλοφορία λίγη ώρα αργότερα μετά από παρέμβαση του προέδρου του παννελήνιου συνδικάτου χερσαίων μεταφορών, Γιώργου Τζωρτζάτου.
Τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων που ξεκινούσαν από το ύψος της Ροσινιόλ και έφταναν μέχρι τη γέφυρα Τατοΐου.Από το μποτιλιάρισμα, που επιβαρύνθηκε και από τροχαίο που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Λυμάτων, επηρεάστηκε και η κίνηση των οχημάτων στην Αττική Οδό στο ρεύμα από το Αεροδρόμιο προς την Ελευσίνα.
Οι φορτηγατζήδες άνοιξαν, επίσης, για διάστημα 40 λεπτών - από τις 10:40 έως τις 11:20 - τα δίοδια της Ελευσίνας επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου