Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η χώρα σας έχει ανάγκη

Στα περίπου 15.500 σχολεία της χώρας επέστρεψαν σήμερα περίπου1.3 εκατομμύρια μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικοί, ενώ τα κενά σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ανέρχονται σε 2.645...
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επισκέφτηκαν το πρωί το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Νίκαιας.Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε μήνυμα προς τους μαθητές, τους οποίους προέτεψε «Ν΄ αγαπάτε τους δασκάλους, το σχολείο σας και να διαβάζετε πολύ. Σας έχει ανάγκη η χώρας μας».
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη γνώση «δύναμη ζωής» και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για μια ομαλή σχολική χρονιά.Η Αννα Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε επίσης τη Σιβιτανίδειο Σχολή μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Σχολίασε ότι η «χρονιά ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς», ότι τα σχολεία «λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα», ενώ αναφερόμενη στα κενά υποσχέθηκε πψως «όσα υπάρχουν, θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα».
Το 28ο γυμνάσιο Παγκρατίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς: «Μετά το χαμηλόμισθο και το χαμηλοσυνταξιούχο, η Παιδεία και η Υγεία είναι, δυστυχώς, τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου. Εμείς είμαστε εδώ κοντά στα παιδιά. Αφουγκραζόμαστε τον κόσμο. Είμαστε δίπλα στα προβλήματά του και αγωνιζόμαστε για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να είναι η ελπίδα του τόπου μας στο αύριο» ανάφερε ο κ. Σαμαράς που σχολιάζοντας τη συνέντεξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου «σχολιαστή των εξελίξεων». 
Απευθυνόμενη προς τους καθηγητές και μαθητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι «ο χώρος της παιδείας πρόκειται να χτυπηθεί αλύπητα και οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια», καλώντας τους να συμμετάσχουν «σε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο με ενιαία αιτήματα πάλης, που δεν θα καταργεί τις ιδιαίτερες δράσεις του κάθε κλάδου».
Το σχολείο στο οποίο φοίτησε ο ίδιος πριν από πενήντα χρόνια, το 1ο γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Μιλώντας στους μαθητές, τους οποίους προσφώνησε «συμμαθητές και συμμαθήτριες», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι ο ίδιος χρωστάει πολλά στο σχολείο και προέτρεψε τους μαθητές να το αγαπούν κι αυτοί, κάτι το οποίο, όπως είπε ο ίδιος, σε συνδυασμό με το σεβασμό προς τους καθηγητές, τους γονείς και την πατρίδα θα τους οδηγήσει στην επιτυχία.
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_4814.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου