Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχισαν τα οργανα και για Ψωμιαδη


Ποινική δίωξη , σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, ασκήθηκε σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αφορά τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία για την μεταφορά των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης
Η διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης, με το χρίσμα του ΛΑΟΣ, Δημήτρης Τσιπίδης.


Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε ασκήθηκε τότε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του νομάρχη και του τότε αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή.

Με βούλευμα τωρινό του συμβουλίου πλημμελειοδικών κρίθηκε ότι υπάρχει απιστία και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απορροφάται από την απιστία.

Στο πόρισμα , που περιλαμβάνεται στο βούλευμα, καταλογίζονται στο νομάρχη όχι μόνον τα διαδικαστικά, των απευθείας αναθέσεων μεταφοράς προσωπικού, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις που είχαν συμφωνηθεί με τα τουριστικά γραφεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι :

- ανατέθηκαν το 2006 εννέα δρομολόγια με επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη 857 ευρώ στην τιμή των 2. 795 ευρώ

- την ίδια χρονιά με μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη 262,02 ευρώ αναθέτει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, μία αστική περιοχή στην οποία οι μαθητές μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους καταβάλλοντας το μισό
 
(net,gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου