Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση υπουργείου πρατηριούχων

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια συναντώνται το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα του πλαφόν στα καύσιμα...
Οι πρατηριούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τα πρατήρια από την Πέμπτη, εμμένοντας στην άποψη, είτε να αποσυρθεί πλήρως το πλαφόν στα καύσιμα είτε να επιβληθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει αποφασισμένη να αναπροσαρμόσει το πλαφόν, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή θα ωφελήσει τον καταναλωτή. 
'Ήδη περίπου 350 πρατήρια στην Αττική, 250 πρατήρια στην Κρήτη και αρκετά σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν κλειστά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν πως δεν πρόκειται να πωλούν καύσιμα σε τιμές φθηνότερες από αυτές που αγοράζουν από τις εταιρείες. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου τόνιζε ότι η αύξηση στο πλαφόν θα είναι από 1 έως και 2 λεπτά το λίτρο και ξεκαθάριζε ότι δεν τίθεται θέμα επέκτασής του και σε άλλα στάδια της διακίνησης, δηλαδή σε διυλιστήρια και εταιρίες εμπορίας. 
«Παρακολουθούμε τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Αν υπάρχει αύξηση εκεί, είναι πιθανή η αναπροσαρμογή του πλαφόν», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός.
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_4871.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου