Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

5 νέοι κάτοικοι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

 


Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν γεμάτες από χαρμόσυνα γεγονότα για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ένας χιμπατζής, ένα πόνυ σέτλαντ και τρία μικρά τζάγκουαρ γεννήθηκαν σκορπίζοντας χαρά στους γονείς τους αλλά και στο προσωπικό του Πάρκου. Όλα τα μωράκια χαίρουν άκρας υγείας και απολαμβάνουν την φροντίδα των μητέρων τους και των φροντιστών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ο μικρός αρσενικός χιμπατζής πήρε το όνομα Τζαμίλ (Jamil) που σημαίνει όμορφος στα σουαχίλι. Το όνομα επέλεξαν οι μαθητές της όγδοης τάξης του ιδιωτικού σχολείου ACS (American Community School of Athens) που στο πλαίσιο των μαθημάτων τους

Tα τρία μικρά τζάγκουαρ περνούν τις περισσότερες ώρες έξω παίζοντας και ανακαλύπτοντας τον χώρο τους. Όταν γίνονται πολύ άτακτα η μητέρα τους Τζέννυ, τα φωνάζει και έρχονται κοντά της. Τα δύο με τις βούλες είναι αγοράκια και μοιάζουν πολύ στον πατέρα τους τον Σπότυ. Το θηλυκό είναι μαύρο και μοιάζει στην μητέρα του.

παρακολούθησαν όλες τις φάσεις της εγκυμοσύνης της μητέρας του Barbel

Το πόνυ σέτλαντ είναι αρσενικό ζυγίζει οχτώ κιλά και βρίσκεται συνεχώς προσκολλημένο στη μητέρα του. Η Ρόζα, η μητέρα του, γέννησε μετά από 7 χρόνια και είναι περισσότερο ευτυχισμένη από ποτέ. 

Η γέννηση του μικρού χιμπατζή και των τριών τζάγκουαρ αποτελεί καρπό της ενεργού συμμετοχής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP και ΕSB) που παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής. Τα προγράμματα EEP είναι ο πιο εντατικός τύπος διαχείρισης του πληθυσμού των ειδών που φιλοξενούνται σε Ζωολογικούς κήπους της ΕΑΖΑ και περιλαμβάνει τα πιο απειλούμενα είδη, ενώ τα ESB είναι λιγότερο εντατικά. Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η δημογραφική και γενετική ανάλυση των απειλούμενων πληθυσμών και η σωστή διαχείρισή τους.
Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί σήμερα το μοναδικό στην Ελλάδα ζωολογικό πάρκο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό. 
Με έμφαση στο συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των 2000 ζώων – πρεσβευτών της ανάγκης προστασίας της βιοποικιλότητας- που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.
Για να κατεβάσετε τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο http://dl.dropbox.com/u/1420833/photos_AZP.rar
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την
κα Caroline Lesueur τηλ: 210 6634724


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου