Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ήρθα για να πετύχω


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αρχικά για την επιλογή του να διατηρήσει τον Έρτσεγκ στο ρόστερ της Α1 και έπειτα εξήγησε το σκεπτικό του για το νέο Ολυμπιακό, την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και τα κρούσματα βίας στη χώρα μας.
Αναλυτικά ο Ίβκοβιτς μίλησε:
 …για τον Γιοτάμ Χαλπερίν που θα μείνει εκτός Α1 και τον Έρτσεγκ που συμπεριλήφθηκε ως έκτος ξένος στο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Οι μετεγγραφές τελείωσαν και έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και τη δουλειά μας. Τα παιδιά προσπάθησαν και προσπαθούν πολύ, αλλά είμαστε μόνο τέσσερις εβδομάδες μαζί. Θέλουμε χρόνο για να προσαρμοστούμε. Η εικόνα της ομάδας αλλάζει συνεχώς. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε έξι ψηλούς σε μια μάχη και ήδη μίλησα με τον Γιοτάμ. Μου υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει σκληρά για να κερδίσει τη θέση του στην ομάδα. Μίλησα με τα παιδιά και το ξέρουν».
 ...για την κρίση στο μπάσκετ και τα προβλήματα βίας: «Δεν περίμενα ότι θα υπάρχουν τόσα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ ύστερα από δέκα χρόνια που έλειπα. Έχω πολλούς φίλους και τα μάθαινα. Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου έχω δουλέψει εδώ και ξέρω πώς σκέφτονται στην Ελλάδα οι άνθρωποι. Στην Ελλάδα έχετε την καλύτερη λαϊκή μουσική και βλέπω κάθε Σάββατο να πηγαίνουν όλοι έξω για να ακούσουν αυτή τη μουσική. Περνούν καλά και όταν τελειώσει το πρόγραμμα φεύγουν. Στη Σερβία αν δεν τελειώσουν το ποτό τους δεν φεύγουν. Οι ίδιοι άνθρωποι που πάνε στα νυχτερινά μαγαζιά και είναι άψογοι, πάνε στο γήπεδο και δεν είναι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους οπαδούς και τους φιλάθλους.
 Δεν μπορούν να βρουν τη λύση οι παίκτες και οι προπονητές. Τον κόσμο πρέπει να τον μάθεις, να τον εκπαιδεύσεις. Οι οικογένειες για να έρθουν στο γήπεδο πρέπει να είναι ασφαλείς. Και στη Σερβία υπάρχει πρόβλημα. Εγώ απαγόρευσα στο γιο μου να πάει στο ποδόσφαιρο. Ένας πατέρας θέλει να είναι σίγουρος. Κι αναρωτιέμαι, πώς γίνεται στην Αγγλία, που υπάρχουν οι χειρότεροι χούλιγκαν τα γήπεδα να μην έχουν ούτε δίχτυα ούτε τάφρους και να έχουν αυτή την καλή εικόνα;».
 ...για την επιλογή του να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό: «Είναι η πρώτη ομάδα που δουλεύω για δεύτερη φορά στην καριέρα μου. Δεν ήρθα για τα λεφτά. Είχα ανάγκη να φύγω από τη Σερβία και να έρθω στην Ελλάδα. Το μπάσκετ μάς έχει δώσει πολλά και δεν του τα έχουμε επιστρέψει πίσω. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά έργα. Ο κόσμος στην κρίση πρέπει να έρχεται στο γήπεδο και να ξεχνά τα προβλήματά του».
 ...για τη σχέση που έχει ο φετινός Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ του 2002: «Στον Ολυμπιακό υπάρχουν καλύτερες συνθήκες τώρα. Ήταν μειονέκτημα για μας ότι ήμουν στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τα παιδιά που εγώ είχα επιλέξει. Κάνουμε συνέχεια συναντήσεις και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Υπάρχει μεγάλο ταλέντο στην ομάδα, υπάρχουν προϋποθέσεις, υπάρχουν όλα όσα χρειαζόμαστε».
 ...για τους Αγγελόπουλους: «Είναι νέοι άνθρωποι και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αγαπούν πολύ το μπάσκετ. Όπως είπαν κι αυτοί έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ότι το 1997 έζησαν ως φίλαθλοι αυτή την επιτυχία».
 ...για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανελλήνιο: «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, το οποίο είναι σίγουρα διαφορετικό απ’ αυτά που έχουμε δώσει ως τώρα. Το κύπελλο έχει διαφορετικό πνεύμα και θέλουμε να αποφύγουμε τις εκπλήξεις που πάντα συμβαίνουν σε μια τέτοια διοργάνωση. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα, δεν είμαστε σε τέλεια κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι με σοβαρότητα θα πάρουμε αυτό που θέλουμε και θα είμαστε έτοιμοι».
 ...για το στιλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός: «Οι ομάδες δεν χτίζονται με τα λόγια. Ξεκίνησε ο πρώτος μου συνεργάτης τη δουλειά στις 16 Αυγούστου και συνεχίζουμε τη δουλειά. Στο τέλος θα δούμε το αποτέλεσμα. Η βάση μας θα είναι η δυνατή και σκληρή άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ με αιφνιδιασμούς. Θέλουμε να δημιουργούμε και όχι να παίζουμε το μπάσκετ των ρομπότ. Στην πρώτη συζήτηση που είχα κάνει με την ομάδα υπήρχε η προοπτική να έχουμε και τους Κλέιζα και Τσίλντρες, που είχαν δικαίωμα να αποφασίσουν ως τις 15 Ιουλίου αν θα φύγουν για το ΝΒΑ. Αυτό μας καθυστέρησε λίγο, αλλά μόλις αποφάσισαν, υπογράψαμε αμέσως τον Ματ Νίλσεν, που είναι ομαδικός παίκτης. Αυτό θα είναι ένα ακόμα στοιχείο μας, η ομαδικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου