Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εφημερίδα το “Ποντίκι”, σε έρευνά της, παρουσιάζει σήμερα σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών είναι εγγεγραμμένοι μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, την οποία το υπεύθυνο Υπουργείο Εσωτερικών και ο κ. Ραγκούσης οφείλουν να εγγυώνται και να διαφυλάσσουν.
Η ΝΔ, δια του Προέδρου της, πολλές φορές, έθεσε το θέμα των όρων και των προϋποθέσεων της συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα, αλλά και τις σκοπιμότητες που συνοδεύουν αυτή την κυβερνητική επιλογή.
Το θέμα που φέρνει στο “φως” η εφημερίδα το ”Ποντίκι” καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για το αδιάβλητο της διαδικασίας εγγραφής μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους, επιβεβαιώνει τις ενστάσεις της ΝΔ και πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά για τη σπουδή με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε δικαίωμα συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές.
Ο κ. Ραγκούσης οφείλει άμεσα, όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδος, αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους όλων των Δήμων της χώρας».
Τα θερμά μας συγχαρητήρια κύριε Ραγκούση και κύριε Παπανδρέου, για την διαφάνειά σας και την πλήρη πραγμάτωση του οράματος της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για το αδιάβλητο της διαδικασίας εγγραφών των μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους......
Υ.Γ. : Να μην ξεχάσω να ενημερώσω τον ταλαίπωρο μετανάστη στα φανάρια που πουλά χαρτομάντηλα να τρέξει να προλάβει να ψηφίσει
Υ.Γ.2:....Αίσχος και λυπηρό....Εύγε Κύριοι....Εύγε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου