Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αγριεύουν οι συγκρούσεις στην Γαλλία

Σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εξελίχθηκαν από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες οι πορείες των διαδηλωτών κατά του προγράμματος της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, στο Παρίσι και σε πολλές ακόμη επαρχιακές πόλεις.

Στην δεύτερη μεγάλη πόλη της Γαλλίας, τη Λυών, οι συγκρούσεις νεαρών μασκοφόρων με των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με πετροβολισμούς και βόμβες μολότοφ από τους μεν και χρήση δακρυγόνων από τους δε.
Στο Παρίσι οι πρώτοι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το νότιο μέρος της έφτασαν ύστερα από τετράωρη πορεία στον ανοιχτό χώρο των Ινβαλίντ, πίσω από τον πύργο του Αϊφελ.
Τα συνδικάτα είχαν οργανώσει δύο παράλληλες πορείες, περιχαρακωμένες από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κλείσει τους κάθετους δρόμους.
Παρόλα αυτά, ομάδες νεαρών κατόρθωσαν σε ορισμένα σημεία να εισχωρήσουν στους διαδηλωτές και συνέχεια προκάλεσαν επεισόδια.
Από νωρίς το απόγευμα στον ανοιχτό χώρο των Ινβαλίντ όπου θα κατέλυε η πορεία, ήταν ήδη παρατεταγμένες σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις, φοβούμενοι τις επιθέσεις στο τέλος της πορείας από εξτρεμιστικά στοιχεία, όπως ακριβώς είχε γίνει πριν από χρόνια, για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου