Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Σγουρός έδωσε 500.000 ευρώ για την Σοσιαλιστική Διεθνή!!!!!

Οι εκατομμυριούρχοι με τα γυαλιστερά κουστούμια, τα κότερα και τις πισίνες ζητησαν χρήματα από τα ψίχουλα του ελληνικού λαού
ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ! ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩΣΕ 500 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ!
Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση του Νομάρχη Γ. Σγουρού και τις ψήφους των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, του Νάσου Αθανασίου από την Ν.Δ. ( οι υπόλοιποι της Ν.Δ δεν την ψήφισαν ) και του Β. Παπαδόπουλου από το ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Σπ. Λυκούδης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, φόρεσε τον μανδύα του Πόντιου Πιλάτου και έδωσε “λευκό”!…
Την επαίσχυντη απόφαση καταψήφισαν μόνο οι Αλ. Μπαλού, Κ. Μαρκέτης και Ηλ. Νικολόπουλος.
Σάββ.7.6.- Την ώρα που μεγάλα στρώματα του λαού βυθίζονται στην έσχατη φτώχεια και την απόγνωση και οι νομαρχίες έχουν κηρύξει διαρκή λιτότητα στις μεγάλες και μικρές ανάγκες του λαού μας , η νομαρχία της Αθήνας με μια παράνομη και προκλητική τουλάχιστον απόφαση, που επιβεβαιώνει τον βαθύ εκφυλισμό του ΠΑΣΟΚ και την απόσπαση του όχι μόνο από τις ανάγκες αλλά και το φρόνημα του ελληνικού λαού, αποφάσισε την χρηματοδότηση του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χορηγώντας 500 χιλ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ , στο οποίο έχει ανατεθεί η οργάνωση του Συνεδρίου, στην Αθήνα. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από την Νομαρχία να εγκρίνει 1.000.000 ευρώ!…Η απόφαση πάρθηκε με τους ψήφους των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, του Νάσου Αθανασίου από την Ν.Δ και του Β. Παπαδόπουλου από το ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο, κατά τα άλλα, “οδύρεται” για την φτώχεια του ελληνικού λαού!..
Οργή και αγανάκτηση όμως προκαλεί και η στάση του εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Νομαρχία Αθηνών Σπ. Λυκούδη, ο οποίος, παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, δήλωσε ουδετερότητα με το επιχείρημα ότι έφτασε στο νομαρχιακό Συμβούλιο κάπως αργά, όταν πιά είχε αρχίσει η συζήτηση του θέματος…. Δεν έχει διευκρινιστεί αν κατά την ψήφιση, έδωσε λευκή ψήφο ή αν απείχε της ψηφοφορίας αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Οι διάφορες προφάσεις, πάντως, που ο κ. Λυκούδης πρόβαλε κατά την συνεδρίαση, είναι αναξιόπιστες διότι γνώριζε από πριν τον χαρακτήρα της απόφασης αυτής, αφού το θέμα είχε αναγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Νομ. Συμβουλίου!.. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Λυκούδης είναι μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ. Θα πρέπει ακόμα να τονισθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κ. Λυκούδης, δεν έχει καταδικάσει την απόφαση, ενώ ούτε το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ ούτε κανένα όργανο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχουν πάρει θέση απέναντι στην επαίσχυντη αυτή απόφαση!
Ποιά είναι η “φτωχολογιά” της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που δεν έχει λεφτά για να κάνει το Συνέδριο της;
Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένας από τους βασικούς παίκτες, μαζί με τις ΗΠΑ, του ευρωαντλαντικού άξονα και του ΝΑΤΟ, εκφραστής των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, εχθρός του σοσιαλισμού και υποστηρικτής της πολιτικής του πολέμου, του νεοφιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης και του ανταγωνισμού. Η Σοσιαλιστική Διεθνής, για παράδειγμα, υποστήριξε τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ και τον βομβαρδισμό όπως και την διάλυση της Γιουκοσλαυϊας, ενώ αντίθετα στηρίζει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.
Στις γραμμές της λεγόμενης Σ.Δ συνωστίζονται: πανίσχυρα, ευρωπαϊκά κυρίως, σοσιαλδημοκρατικά ή ψευτοεργατικά κόμματα ( όπως λ.χ τι βρετανικό του Μπλαίρ ) καθώς και άλλα πολιτικά σχήματα και οργανώσεις, στα ταμεία των οποίων ρέει πακτωλός χρημάτων. Στις γραμμές αυτών των κομμάτων θητεύουν επίτροποι, αξιωματούχοι και υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε, υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, ηγετικά στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με παχυλές αμοιβές, που πολλές φορές ξεπερνάνε αυτές των ελλήνων υπουργών ή βουλευτών, άλλα υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών, τραπεζών, κρατικών υπηρεσιών ή μεγάλων εταιριών, πολλοί από τους οποίους ζούνε μέσα στην χλιδή, κάνουν ζωή εκατομμυριούχων, διαθέτουν μεγάλη περιουσία, πολυτελείς επαύλεις, υπερπολυτελή σκάφη αναψυχής, αυτοκίνητα κλπ.
Οι κάθε είδους αμοιβές αυτής της “σοσιαλιστικής φτωχολογιάς” κλιμακώνονται ανάλογα με τα αξιώματα ή τις ειδικές θέσεις, όπου σε πολλές περιπτώσεις αρχίζουν απο 30.000 ευρώ και φτάνουν έως και 100 ή 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα! Αν υπολογίσουμε π.χ ότι κάθε έλληνας ευρωβουλευτής εισπράττει από το Ε.Κ. περίπου στα 28.000 ευρώ τον μήνα, τότε μόνο τα έσοδα της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται, κάθε χρόνο γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ , ενώ τα συνολικά έσοδα των ευρωβουλευτών, που ανήκουν στα ευρωπαϊκά κόμματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι δυνατόν να ξεπερνούν τα 1.750 εκ. ευρώ το χρόνο!….Και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις οικονομικές ενισχύσεις, που τα κόμματα αυτά παίρνουν από άλλες πηγές όπως: οικονομικούς παράγοντες, εθνικές κρατικές ενισχύσεις ή ενισχύσεις από την Ε.Ε, χωρίς να υπολογίσουμε τις αμοιβές των αντιπροσώπων από τα εθνικά κοινοβούλια, που φτάνουν συνολικά σε πολλά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Αυτή είναι η “φτωχολογιά” της Σ.Δ που δεν έχει λεφτά να κάνει το συνέδριό της στην Αθήνα!…
Καμιά επανάπαυση . Ασυμβίβαστος αγώνας μέχρι να ακυρώσουμε την παράνομη απόφαση!
Παρακαλώ όσους συμφωνούν να αναμεταδώσουν αυτό το μήνυμα. Σας καλώ σε μαζικό και κοινό Αγώνα για να ακυρωθεί η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας. Να προσφύγουμε μαζικά στην Δικαιοσύνη. Γι΄ αυτό καλώ τους δικηγόρους και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να δούνε αυτή την υπόθεση και να βοηθήσουν.
Ζητάμε από όλους τους Δημάρχους της Αττικής και τους νομάρχες να πάρουν θέση στο ζήτημα και να καταδικάσουν την απόφαση.
Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να ασυδοτούν στις πλάτες του ελλ. Λαού; Τα χρήματα των νομαρχιών δεν είναι περιουσία τους! Να καταγγείλουμε στον ελληνικό λαό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που χωρίς καμιά ντροπή υπέβαλε το αίτημα στην Νομαρχία , την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, τον Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό και όσους ψήφισαν την επαίσχυντη απόφαση ονομαστικά για να τους γνωρίζει ο λαός!
Ρωτήστε την Νομαρχία Αθηνών , πόσα λεφτά έχει δώσει για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, πόσα για τα καμένα δάση, πόσα για τις δεντροφυτεύσεις, πόσα για τους άστεγους, πόσα για τους πυρόπληκτους , πόσα για τους κατεστραμμένους δρόμους της Αθήνας;
Δημήτρης Σουλιώτης
πρ. μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και πρ. νομαρχιακός και δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά 
http://www.antinews.gr/?p=64115

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου