Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στην Ομόνοια ο Πρίγκηπας

Η Ομόνοια είναι ο νέος «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς η διοίκηση του κυπριακού συλλόγου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την πρόσληψη του 62χρονου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους Λύσανδρο Γεωργαμλή και Δημήτρη Μπουρουτζίκα, αναμένεται να βρίσκεται την Παρασκευή στο «νησί της Αφροδίτης». Ωστόσο, το επιτελείο του Μπάγεβιτς θα δώσει το «παρών» στην αυριανή προπόνηση του «τριφυλλιού», προκειμένου να αρχίσει η προετοιμασία της Ομόνοιας για την αναμέτρηση πρωταθλήματος της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:
"Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει τη πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη θέση του προπονητή της ομάδας μας. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι 62 ετών. Σαν ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα σπουδαία στην Βελέζ Μόσταρ και την ΑΕΚ Αθηνών. Αγωνίστηκε 37 φορές στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας και σημείωσε 29 γκολ.
Ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 80, με τη Βελέζ (κυπελλούχος 1986). Στα 1989 κατηφόρισε στην Ελλάδα και στέριωσε εκεί. Στη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας εργάστηκε σε 4 ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη), με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατέκτησε 8 πρωταθλήματα (4 με ΑΕΚ και 4 με Ολυμπιακό), 4 κύπελλα (2 με Ολυμπιακό, 1 με ΑΕΚ και 1 με ΠΑΟΚ). Στην Ευρώπη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει τεράστιες εμπειρίες σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, με καλύτερες την πρόκριση του Ολυμπιακού στους 8 της διοργάνωσης, αλλά την αήττητη πορεία της ΑΕΚ σε όμιλο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόμα.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ καλωσορίζει τον κ. Μπάγεβιτς, όπως και τους συνεργάτες του Λύσανδρο Γεωργαμλή και Δημήτρη Μπουρουτζίκα στην ομάδα μας και στην μεγάλη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου