Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι.....μπασκετάρχες

Με τρεις ανθρώπους του αθλητισμού (και ειδικότερα του αγαπημένου μου μπάσκετ), που, εν τω μεταξύ, με τη στράτευση του Φασούλα παρά τω Δημαρά έγιναν τέσσερις να κονταροχτυπιούνται για δύο θέσεις στον... τελικό, οι εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής κεντρίζουν με έναν ιδιότυπο τρόπο το προσωπικό μου ενδιαφέρον.
Χωρίς, φυσικά, να επηρεάζουν την άποψή μου, ότι επιβάλλεται να αποδοκιμαστεί στην κάλπη ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
ΓΙ' ΑΥΤΟ και σε τούτες εδώ τις γραμμές θα αναφερθώ κυρίως στην αθλητική πορεία των υποψηφίων, χάρη στην οποία έγιναν γνωστοί -με μόνη εξαίρεση τον Δημαρά, που κέρδισε την κοινή γνώμη περισσότερο ως δημοσιογράφος.
ΟΧΙ ΟΤΙ στο άθλημα των καλαθιών δεν ήταν καλός ο Γιάννης. Ως παιδί του Υμηττού, μετείχε μαζί με τους Ζούπα, Ρήγα, Τσίκα, Κωνστάντιο και Κρούσσο στην ομάδα του Αμύντα, που άφησε εποχή το '60. Μετά έπαιζε στον Παναθηναϊκό και κατόπιν μπήκε στη δημοσιογραφία.
Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ δυναμική του έχει να κάνει κυρίως με το Μνημόνιο, το οποίο καταψήφισε. Σε αντίθεση με την Ντόρα, η οποία, παρ' όλ' αυτά, φέρεται να τον υποστηρίζει παρασκηνιακά, για να «θάψει» τον Κικίλια.
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Κικίλιας έπαιζε για πολλά χρόνια μπάσκετ στον Πανιώνιο και τελείωσε την καριέρα του στην ΑΕΚ. Δεν ήταν αστέρι, αλλά δούλευε πολύ. Χτύπησε, χωρίς επιτυχία, την πόρτα της Εθνικής και στάθηκε πιο τυχερός λίγο αργότερα με την πολιτική, με αφετηρία του τον Δήμο της Αθήνας. Τώρα τον πάει πολύ ο Σαμαράς, αλλά όχι και το σύστημα των μίντια που ουσιαστικά κυβερνάει τη χώρα.
ΕΙΝΑΙ πολύ νεότερος από τους δύο κύριους αντιπάλους του, χωρίς μεγάλη εμπειρία και κλασικό πολιτικό λόγο, γεγονός που στην παρούσα συγκυρία μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την υποψηφιότητά του.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Σγουρός θεωρείται το βαρύ πυροβολικό της αναμέτρησης. Είναι φαβορί για τον τελικό, αλλά και για τη νίκη, εάν τη δεύτερη Κυριακή έχει αντίπαλό του τον Κικίλια. Με αντίπαλο, όμως, τον Δημαρά τα προγνωστικά ανατρέπονται.
ΠΑΙΔΙ της Θεσσαλονίκης, ο σημερινός νομάρχης, πρωτόπαιξε μπάσκετ στη «συμπρωτεύουσα» και συνέχισε στον Μίλωνα της Ν. Σμύρνης. Μέτριος παίκτης, αλλά διορατικός παράγων στη συνέχεια. «Συνεταιρίστηκε» με τον Κυρ. Βιρβιδάκη, ανιψιό του Μητσοτάκη, για τη δημιουργία της «ντριμ τιμ» στην άρση βαρών, η οποία φτιάχτηκε με ελληνοποιήσεις και... βαφτίσια.
ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ όλη τη δόξα των μεταλλίων που ακολούθησαν και με τη βοήθεια του συστήματος έμεινε έξω από την ντροπή που προκάλεσε μετά η αποκάλυψη ότι έντεκα διεθνείς αρσιβαρίστες (δηλαδή όλη η εθνική ομάδα!) βρέθηκαν ντοπαρισμένοι...
ΜΑΚΡΑΝ καλύτερος μπασκετμπολίστας (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Εθνική) από τους τρεις υποψηφίους ήταν ο Φασούλας, για τον οποίο πάντως κάτι στράβωσε στην πολιτική. Ισως γιατί, κατά την κρίσιμη θητεία του ως δημάρχου Πειραιά, αντιμετώπισε ένα τρομερό οικογενειακό πρόβλημα που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=215093

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου