Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι μεταλλωρύχοι στην Χιλή

Ύστερα από 68 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 06:15 ώρα Ελλάδος ο απεγκλωβισμός του πρώτου εκ των 33 μεταλλωρύχων, οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου στο ορυχείο San Jose, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.
Ο Χιλιανός υπουργός Υγείας δήλωσε πως σε γενικές γραμμές είναι όλοι τους καλά, όμως κάποιοι εκ των διασωθέντων κατά την διάρκεια της ανέλκυσης εμφανίζουν αυξημένη αρτηριακή πίεση. Και για αυτό τον λόγο τους παρέχεται άφθονο νερό και βιταμίνες. Επίσης, πρόσθεσε πως αν η επιχείρηση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς τότε το διασωστικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σχεδόν σε 36 ώρες.
Στις 06:15 ώρα Ελλάδας (00.15 τοπική ώρα) απεγκλωβίστηκε μέσω της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, σώος και αβλαβής, ο πρώτος μεταλλωρύχος, Φλορένσιο Αβάλος. Κατά την έξοδό του, ο θαρραλλέος μεταλλωρύχος δήλωσε: «Η πίστη κίνησε βουνά».
Μέχρι στιγμής, κατά την διαδικασία απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων έχει ακολουθηθεί η εξ αρχής ορισμένη σειρά ανάσυρσης των εγκλωβισμένων. Όλοι φαίνεται να περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Πριν λίγο, ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή του δειλά το πρώτο φως της ημέρας, όμως όλοι παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου