Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συζητώντας με τον γκουρού των ΣΔΙΤ

Το έργο του για τις ιδιωτικοποιήσεις υπήρξε πρωτοποριακό και έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε 54 χώρες υπό την αιγίδα κυβερνήσεων και οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΗΕ, η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, η Υπηρεσία Πληροφόρησης των ΗΠΑ.
Στο βιογραφικό του συνοπτικά θα αναφέρω πως έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Ρέιγκαν (1981-1983) και αναπληρωτής διευθυντής του Δήμου της Νέας Υόρκης (1967-1972).Και πολλά άλλα.
Οι συμβουλές του αλλά κυρίως οι καθοδηγήτριες γραμμές του χρήσιμες και χρηστικές.
Ποιο χρηστικό όμως η..."δέσμευσή του" πως θα είναι ξανά εδώ, για να ενισχύσει -μετά τις εκλογές- το έργο μας.
Στη παρούσα συγκυρία το "κλειδί" για τη καλύτερη οικονομική διοίκηση της Περιφέρειας περιστρέφεται γύρω από τον μίγμα των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Το κλειδί αυτό θα ...ξεκλειδώσει πιο άμεσα τα " προκλητικώς αραχνιασμένα" 217 εκ. ευρώ που εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ στον κ. Σγουρό, και θα δώσει προοπτική ανάπτυξης. Ο άλλος δρόμος περιλαμβάνει αυτό ακριβώς: Το χρήμα να εισρεύσει στην αγορά, το εισόδημα να κινηθεί και να γυρίσει στη κοινωνία με έργα υποδομών που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Αυτές ακριβώς που κόβει το Μνημόνιο.
Αυτό για όσους επιμένουν να λένε πως "τώρα δε ψηφίζουμε για το Μνημόνιο" ή "η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με όσα γίνονται στη κοινωνία".
Η κοινωνία θα ψηφίσει στις 7 Νοεμβρίου για όσα δεν την ρώτησαν ποτέ. Μεταξύ των οποίων και το Μνημόνιο.

Υ.Γ." Η οικογένειά του Ε. Σ. Σάβας κατάγεται από την Ανατολική Θράκη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου