Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δεν φοβούνται ιο Γερμανοί την τρομοκρατία

Η γερμανική κυβέρνηση εμφανίστηκε τη Δευτέρα καθησυχαστική σχετικά με τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη είναι ... ... αυξημένος.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι το επίπεδο συναγερμού της χώρας δεν έχει επηρεαστεί από τις αναφορές των ΗΠΑ για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχει άμεση απειλή ή ότι σχεδιάζονται επιθέσεις κατά της Γερμανίας» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.
«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε τον κόσμο» πρόσθεσε.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στη Γερμανία.
«Λάβαμε όλες τις ενδείξεις για απειλές στην ασφάλεια πολύ σοβαρά υπόψη μας και ενεργήσαμε με την απαραίτητη προσοχή» πρόσθεσε.
Την Κυριακή οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μετά την αναφορά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βερολίνο και το Παρίσι. Η Ιαπωνία έκανε το ίδιο για τους υπηκόους της που ταξιδεύουν ή ζουν στην Ευρώπη.
Ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε αργότερα και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, αυξάνοντας το επίπεδο επικινδυνότητας για τρομοκρατική επίθεση στο «υψηλό».
Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε ότι υπάρχουν «συγκλίνουσες αναλύσεις για το αυξημένο επίπεδο απειλής στην Ευρώπη σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε: «Όσον αφορά τη Γαλλία οι αμερικανικές συστάσεις βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις συστάσεις που κάνουμε στο έδαφός μας, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται από το επίπεδο συναγερμού Vigipirate που βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει υπερβολική ανησυχία.
«Φυσικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί χωρίς όμως να υπάρχει υπερβολική ανησυχία καθώς ζούμε εδώ και χρόνια, και κυρίως μετά το 2001, υπό τρομοκρατική απειλή» επεσήμανε.
Το σχέδιο Vigipirate παραμένει στο κόκκινο επίπεδο, το τελευταίο στάδιο πριν από το πορφυρό, το οποίο ισχύει στην περίπτωση άμεσου κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου